Ако страдате от акне, вероятно вече знаете абсолютно всички популярни съвети за

...
Ако страдате от акне, вероятно вече знаете абсолютно всички популярни съвети за
Коментари Харесай

Искате да преборите акнето? Дълбоко се заблуждавате, ако мислите, че ще стане с тези 7 неща!

Ако страдате от акне, евентуално към този момент знаете абсолютно всички известни препоръки за и срещу по какъв начин да се справите с него. Но да забележим кои са най-често срещаните легенди, които освен, че няма да ви оказват помощ, само че могат и да влошат ситуацията, написа obekti.bg, базирайки се на BrightSide.
Хранителните ви привички не оказват въздействие на разпространяването му

Въпреки че много остарели изследвания сочат, че няма връзка сред акнето и храненето, актуалната просвета потвърждава таман противоположното. Захарта води до производството на инсулин. А когато той е в изобилни количества, може да докара до акне. Избягвайте артикули с висок гликемичен показател, като бял самун, сода, шоколад и бира. Акнето може да се появи още поради хормоните, съдържащи се в мляко, които усилват производството на мазнини. Тяхното обилие запушва порите и води до появяването на пъпки.

И това е забавно: Ако миете лицето си прекомерно постоянно, ще ви сполети нещо извънредно - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Хапвайте артикули, които резервират кожата свежа. Например:

- Продукти с невисок гликемичен показател. Например пълнозърнест самун, кашу, карфиол и краставици. Те могат да понижат разпространяването на акне.

- Продукти, богати на цинк. Например месото, яйцата, гъбите и морските блага. Този минерал оказва помощ за възобновяване на кожата.

- Витамин А спомага за заздравяването на акнето. Ето за какво е значимо да добавите моркови, зеле и спанак към вашата диета.

Тютюнопушенето улеснява разпространяването му

Да, това е нездравословен табиет, само че той не води до разпространяването на акне. Тютюнопушенето утежнява регенерацията на кожата и забавя лекуването на акнето. Ако спрете нездравословния табиет, може да забележите, че стартирате да изглеждате все по-добре: притокът на О2 към кожата се усилва и възстановителният развой се форсира.

Декоративната козметика води до акне

Не изпадайте до крайности - не всяка козметика е нездравословна. Купувайте артикули, които са маркирани като некомедогенни - те се създават особено за проблематична кожа. Избягвайте такива, съдържащи алкохол и масла. Спиртът изсушава кожата и провокира кожно неспокойствие, което от своя страна предизвиква разпространяване на акне. Маслата омазняват кожата и запушват порите. Не забравяйте, че козметиката би трябвало да съдържа алое, ретинол и пептид 10. Тези съставни елементи усъвършенстват лекуването на акне, защото подтикват производството на колаген.

Слънцето оказва помощ в борбата с него

Всъщност, тъкмо противоположното. Ултравиолетовите лъчи карат мастните жлези да работят по-активно, а това от своя страна води до появяването на нови пъпки. Ето за какво лекарите предлагат да избягвате тена, когато имате акне. Използвайте слънцезащитен крем за проблематична кожа. Той я защищава от слънчевите лъчи и разпространяването на акне.

Стресът води до акне

Да, новите пъпки кардинално се появяват от стрес. Но в случай че към този момент имате акне, това, което прави той е, да забавя процесите на укрепване.

Мийте по-често лицето си и акнето ще изчезне

Черните точки и акнето се появяват, откакто порите се запушат с ненужно количество себум. Съответно можете да миете лицето си колкото си желаете - това няма да понижи акнето по никакъв метод. То обаче би могло да провокира в допълнение раздразнение - гъбичките и четките за лице травматизират кожата и не я почистват. Просто подсушете лицето с забрадка или салфетка. Сапуните, които съдържат сулфат (SLS, SLES) и почистващите препарати изсушават кожата.

Пастата за зъби оказва помощ да се отървете от акнето.

В нея откриваме сода за самун, етерични масла, водороден прекис, ментол и триклозан. Тези съставки могат освен могат да изсушат кожата, само че и да провокират раздразнение и обриви. Най-добре е да употребявате артикули, основани върху бензоил пероксид и които са особено създадени за лекуване на акне.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР